Lista aranzmana

Pogledajte sve nase aranzmane

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 592

Rafting Tarom

Tara

Detalji ponude

 

Rafting ili splavarenje tradicionalnim drvenim splavovima rijekom Tarom jedinstven je  doživljaj za avanturiste i zaljubljenike prirode.

 

U oštroj konkurenciji, na rijekama koje teku raznim meridijanima, plovidba niz bukove “Suze Evrope“, doživljaj je bez premca jer prolazite najdubljim kanjonom u Evropi.

Rafting može početi sa lokaliteta Drugi logor, dva kilometra uzvodno od mosta na Tari i trajati do Šćepan polja, gdje se Tara i Piva spajaju i tvore rijeku Drinu. Atrakcija koja je sve manje sezonskog karaktera, uobičajeno se odvija na tri modaliteta ili rute, dvije jednodnevne ili jednom dvodnevnom.

Od Drugog logora do Žugića luke, veslanjem niz 10 km rijeke stiže se najduže za dva sata i na tom odredištu se nalazi kamp.

Kamp se nalazi i u Radovan luci, udaljenoj 24 km od polazišta, dokle se sa zadržavanjima (razgledanje i fotografisanje ljepota), stiže za najduže šest sati. I ovdje postoji mogućnost kampovanja, ali i smještaja u istoimenom motelu. U Radovan luci je i konačište za one koji se odluče za dvodnevno uživanje.

Od polazišta do Brštanovice, gdje Tara napušta teritoriju Nacionalnog parka “Durmitor“, izmjereno je 49 km. Do Šćepan polja preostaje najatraktivnijih 11 km.

Uz ovo, za sva vremena upamtićete: pjenušavu rijeku Ljuticu, dugu svega nekoliko stotina metara, ali tako moćnu da će vam oduzeti dah; čuveni most na Đurđevića Tari (visok 150 m), manastir svetog Arhanđela, stari Rimski prolaz kod Lever Tare, bukovei vodopade desne pritoke Drage, ali i usnulo selo Tepca ispod Ćurevca. Pogled će vam skrenuti tajanstveni kanjon Sušice, ali i jedinstveni vodopad Bajilovića sige, iza kojih slijede Brštanovićki bukovi koji adrenalin podižu do maksimuma.

Većina tura se izvodi od maja do oktobra. Rafting u ostalim mjesecima je avanturistički, na ličnu odgovornost. Kraća tura traje par sati, a u ponudi su i dvodnevne i trodnevne ture sa noćenjem u motelu ili kampu.

Aranzman ukljucuje let,transfer, smjestaj u hotelu Laguna 3* u Podgorici(2 nocenja)i jednodnevni izlet Rafting Tarom. Za ovaj paket potrebno je minimum 2 osobe.

Item Package Intro

  • Trajanje aranzmana: 3 dana
  • Destinacija: Tara
Package Price: CHF0.00

Popular Travel Package

Related items

Zürich-Flughafen

Check in 2

+41 43 816 7877

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

O nama

Dobre vijesti u 2015-toj:
M Adriatic Travel GmbH je
novoosnovana turisticka agencija
sa sjedistem na Ciriskom aerodromu.